*نحوه کارکرد دیودها در مدارات الکترونیکی
ارائه انواع دیودها و همچنین آموزش نحوه استفاده از آنها در مدار
دیودها از جریان الکتریکی در یک جهت عبور می کنند و در جهت دیگر مقاومت بالایی نسبت به جریان عبوری از آنها نشان می دهند. از نظر الکتریکی ، دیود هنگام تنظیم ولتاژ در جهت صحیح (+ به آند و - به کاتد) ، جریان را از طریق آن جریان می دهد. مقدار ولتاژی که باعث می شود دیود جریان الکتریکی را شروع کند ، افت ولتاژ رو به جلو گفته می شود که در حدود 0.3 تا 0.6 ولت است.
دیود معکوس:
هنگامی که ولتاژ معکوس به دیود متصل شده است (+ به کاتد و - به آند) ، هیچ جریانی از دیود عبور نمی کند ، به جز یک جریان بسیار کوچک که نشان دهنده جریان نشتی است ، که تقریباً μA یا کمتر است. این میزان جریان معمولاً در اکثر مدارهای الکترونیکی حداقل است و تاثیری در رفتار سایر عناصر مدار ندارد.
آستانه خرابی دیود:
از همه مهمتر ، تمام دیودها دارای آستانه برای حداکثر ولتاژ معکوس هستند ، اگر ولتاژ معکوس از آن فراتر رود ، دیود می سوزد و جریان در جهت مخالف جریان می یابد. به این ولتاژ آستانه فروپاشی گفته می شود.
دسته بندی دیودها (انواع دیودها با کاربردهای آنها)
ارائه انواع دیودها و همچنین آموزش نحوه استفاده از آنها در یک دایره
رهبری لامپ (LED):
این یکی از متداول ترین دیودها است و در هنگام عبور جریان از آن ، نور ساطع می کند. در بسیاری از LED ها ، نور (مادون قرمز) دیده نمی شود زیرا فرکانس آن در محدوده دید انسان نیست. با روشن شدن دیود ، الکترون ها با سوراخ ها ترکیب می شوند و انرژی خود را به شکل نور از دست می دهند. نوع رنگ نور بستگی به تفاوت سطح انرژی نیمه هادی دارد.
دیود بهمن:
این نوع دیود برای تعصب معکوس استفاده می شود و از اثر بهمن استفاده می کند. هنگامی که افت ولتاژ ثابت و مستقل از جریان باشد ، شکست بهمن در مفصل بین اتصال PN رخ می دهد.
این دیود معمولاً برای تشخیص نوری مورد استفاده قرار می گیرد ، جایی که از طریق خرابی بهمن می توان حساسیت بالایی را بدست آورد.
به عنوان مثال ، این دیود در ردیاب ها برای تعیین تعداد فوتون ها استفاده می شود.
دیود لیزر:
این نوع دیود با LED متفاوت است و برای تولید نور متمرکز استفاده می شود. این دیود در دی وی دی ، درایوهای سی دی ، نشانگرهای لیزری و غیره استفاده می شود. دیودهای لیزر نسبت به لامپ های LED گران تر هستند. اما ارزانتر از سایر ژنراتورهای لیزر است. علاوه بر این ، عمر این دیودها محدود است.
دیود Schottky:
این دیودها افت ولتاژ مستقیم کمتری نسبت به سایر دیودهای PN معمولی دارند. افت ولتاژ در دیود شاتل بین 0.15 تا 0.4 در جریان کم است ، در حالی که افت ولتاژ در دیود سیلیکون 0.6 است. برای دستیابی به این عملکرد ، این دیودها متفاوت از دیودهای معمولی ساخته شده و از تماس نیمه هادی با فلز استفاده می کنند (سیلیکون نیمه هادی نوع N با تماس فلزی مانند طلا ، نقره یا پلاتین). با توجه به افت ولتاژ کم در این نوع دیودها ، امکان طراحی مدارهایی با سرعت زیاد سوئیچینگ و عملکرد بهتر وجود دارد. یکی از مهمترین کاربردهای دیود Schottky استفاده از آن به عنوان یکسو کننده در تعویض منبع تغذیه است و همچنین در کاربردهای RF مورد استفاده قرار می گیرد.
دیود زنر:
دیود زنر برای تولید ولتاژ مرجع استفاده می شود ، بنابراین بسیار مفید است و در بسیاری از برنامه ها استفاده می شود. این دیود در جهت تعصب معکوس استفاده می شود و هنگامی که ولتاژ تغذیه به میزان مشخصی افزایش یابد ، روی دیود خراب می شود. اگر جریان توسط یک مقاومت محدود شود ، در این صورت یک ولتاژ ثابت تولید می شود. در منبع تغذیه ، از این دیود برای تأمین ولتاژ ثابت استفاده می شود.